Met alle e-commerce is de logistieke operatie van bedrijven steeds meer overheersend aanwezig. Maar wat is die logistiek nu helemaal? Deborah Klaassen duikt in de bijzondere etymologie van logistiek.
Zodra er geschoten wordt, nog voordat er ook maar iets bekend is, zijn de media naarstig op zoek naar het antwoord op de vraag of er sprake is van ‘Islamitisch’ terrorisme. CNN en BBC speculeren er gelijk op los. Waarom is er zo weinig voor nodig dat verband te leggen?
De financiële crisis van 2008 heeft een pijnlijke waarheid laten zien: de politiek heeft geen grip op het bankwezen en tegelijkertijd hebben we nauwelijks oog voor de financiële macht die steeds meer ons leven beheerst. Een recensie door Sharon Hagenbeek.
Wachtend in de regio ‘eten we onszelf op’: over de levens van vluchtelingen in het Midden-Oosten en hoe dit verbonden is met gemedieerde “Europese vluchtelingencrisis”. Een verhaal van antropoloog Mirjam Twigt.
We willen en moeten het klimaat veranderen, maar waarom beginnen we daar dan niet mee? Stefan de Bruijn bekijkt wat ons tegenhoudt en wat ons te wachten staat als we nog langer treuzelen.
Filosoof David van Ofwegen vergelijkt de vorming van onze sociale en politieke identiteit met behulp van Apple, om zo de toekomstige uitdagingen aan te wijzen: moeten we aan de iVote?
Of het nu de Brexit is, een belangrijk kamerdebat of de aanslagen in Brussel, Parijs, Istanbul of elders: het nieuws lijkt intussen op een andere dan inhoudelijke manier met de gebeurtenissen om te gaan.
Deborah Klaassen onderzocht wat Disney kleine meisjes probeert te leren in deze nieuwere en vrijere tijden en dat blijkt nog steeds niet veel goeds te zijn.