Afgelopen nacht was het presidentiële debat in Amerika. Hillary Clinton en Donald Trump gingen met elkaar in discussie over onder meer economie, internationaal beleid en gemaakte fouten.
Vanavond is het eerste verkiezingsdebat tussen de presidentskandidaten van de Democratische en Republikeinse Partij, Hillary Clinton en Donald Trump. Onze Amerika-expert Ivo van Spronsen vertelt wat Trump en Clinton kan breken vannacht.
Het afgelopen jaar was er veel ophef rondom de #blacklivesmatter-beweging. Waarom is het toch zo moeilijk om een eenduidige boodschap over te laten komen op het publiek? Literatuurwetenschapper Kate Huber legt de meest courante theorieën hierover uit.
Waarom worden verkiezingsbeloftes verbroken? En wat maakt dat sommige politici zich specialiseren in oneliners en onrust zaaien? In deze drieluik bekijkt Roel Weerheijm de politiek van valse beloftes.
Waarom worden verkiezingsbeloftes verbroken? En wat maakt dat sommige politici zich specialiseren in oneliners en onrust zaaien? Roel Weerheijm bekijkt de politiek van valse beloftes.
Waarom worden verkiezingsbeloftes verbroken? En wat maakt dat sommige politici zich specialiseren in oneliners en onrust zaaien? In deze drieluik bekijkt Roel Weerheijm de politiek van valse beloftes. Dit keer de nobele woorden over duurzame energie en hypotheekrenteaftrek.
Het klimaat veranderen en de armoedeproblemen tackelen, maar niet minder reizen? Geen probleem, en we hoeven ons ook niet te beperken tot de benenwagen, aldus Stefan de Bruijn.
Chinese filosofie over de opkomst van smartphones en de daarmee verbonden hyperconnectivity. Wat trekt ons online? En wat verliezen we daarmee? Filosofe Martine Berenpas laat de relevantie van Daoïsme zien.
Om ook maar iets van een echte voorspelling van de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen te maken, moeten we kijken naar de zogeheten Swing States. Amerika-expert Ivo van Spronsen neemt ons langs de staten waar de Amerikaanse toekomst wordt bepaald.